SPORTSKLUBBER

Unge lever i dag i en verden af spil. De fleste unge er enige om, at sport og fællesskab hører sammen. Næsten 72 % af drengene mellem 15 og 24 år * har prøvet at vædde om udfaldet af en sportskamp. For sport, spænding og spil hænger tæt sammen med det fællesskab, som unge møder i de danske sportsklubber.

For nogle unge begynder spil og væddemål imidlertid pludselig at blive vigtigere end hyggen og fællesskabet.
Mange unge siger, at de har venner, som de synes, spiller for meget. Derfor er der behov for, at man som voksen er opmærksom på unges spiladfærd, både når det drejer sig om uskyldige konkurrencer og væddemål blandt vennerne, og hvis den unge vædder om penge.

For at beskytte børn og unge indeholder spilleloven aldersgrænser for spil. Det betyder, at for at købe lotterispil og skrabelodder hos forhandlerne skal man være fyldt 16 år. For onlinespil og køb af sportsspil skal man være fyldt 18 år. Men SFI undersøgelsen viser altså, at allerede som 12-årige har 22 % af børnene prøvet at spille om penge. Når de fylder 18 år, vokser andelen til 74 %.

Du kan læse mere om, hvordan du kan bidrage til, at unge lærer at navigere i en verden af spil – her:  E-bog til trænere om unge og spil.

Ønsker du mere information eller rådgivning, er du velkommen til at kontakte Dagbehandlingen Frederiksberg Centeret på telefon 38 34 13 03, eller sende en e-mail.

 
 
* Ifølge egen undersøgelse af april 2017, hvor unge mænd i alderen 15 – 24 år i Danmark blev adspurgt om deres opfattelse af sammenhæng mellem sport og spil