TEST, OM DU SPILLER MED OMTANKE

Hver anden dreng fra 15 til 24 år * synes, at sport og spil hører sammen. Mange af dem har prøvet at vædde om udfaldet af en kamp og bagefter pralet over for vennerne, hvis de vandt. Lidt færre unge husker at fortælle vennerne, når de taber et væddemål.

Hvis man spiller og vædder, er det vigtigt, at man gør det fornuftigt. Pengespil er for voksne og derfor ikke noget, som unge skal beskæftige sig med. Vi ved, at nogle unge har svært ved at navigere i den store jungle af spiltilbud, de møder, og vi opfordrer derfor altid til, at du spørger andre til råds, hvis du kommer i tvivl. Spil skal være sjovt, og det skal være noget, man kan tale åbent med venner og familie om.

Hvis du har svaret JA til alle spørgsmålene i testen, så spiller du højst sandsynligt fornuftigt, ligesom rigtig mange andre unge.

Hvis du har svaret NEJ til ét eller flere af spørgsmålene, så kan det være, at du skal være mere opmærksom på de spil og væddemål, du deltager i. En god start er at tage en snak med en ven, din mor eller din far om de væddemål og spil, du bruger tid på. Det er nemlig en god idé at have nogen at dele sine erfaringer med, hvis man får problemer med spil eller væddemål.

 
 
* Ifølge egen undersøgelse af april 2017, hvor unge mænd i alderen 15 – 24 år i Danmark blev adspurgt om deres opfattelse af sammenhæng mellem sport og spil