SPILLER DIT BARN?

I Danmark må man ikke spille lotterier eller skrabespil, hvis man er under 16 år gammel, og aldersgrænsen for at spille online eller lave væddemål hos en spiludbyder er 18 år. Alligevel færdes mange børn og unge i en verden af spil. Derfor er det er vigtigt, at de lærer at navigere i de mange spilmuligheder, de møder i deres hverdag, så de ikke ender med at komme ud i spilproblemer.

Ifølge SFI’s undersøgelse af 2016 har 92% af de unge mellem 12 og 17 år ikke et problematisk forhold til spil og væddemål. For dem er spil en del af livet, som de møder i sportsklubben, på nettet og i hjemmet. Men for nogle unge kommer spil til at handle om noget andet, og spillevanerne udvikler sig i en uhensigtsmæssig og risikabel retning.

Der er mange fristelser, man som forælder skal hjælpe sine børn med at få et fornuftigt forhold til. Spil og væddemål er en af dem. Formålet er ikke at gøre spil til noget fordækt eller forkert, men at få gang i samtalen om spil i hjemmet og blandt de unge selv. Hvis man skal komme eventuelle problemer i forkøbet, skal den indsats ske, før de unge bliver gamle nok til at spille pengespil.

Vi har samlet en række punkter, hvor det er godt at være opmærksom på, hvordan dit barn agerer. Du kan se tre af de vigtigste her:

 

1

Du ved, hvilke
spil dit barn kan
lide at spille

2

Du oplever, at dit barn
kommer til dig med
dets problemer

3

Du har en fornemmelse
for, hvad dit barn
bruger sine penge på

Download og læs e-bog til forældre om unge og spil her.

Ønsker du mere information eller rådgivning, er du velkommen til at kontakte Dagbehandlingen Frederiksberg Centeret på telefon 38 34 13 03, eller sende en e-mail.